CAMPS AT  SENTINEL

Since 1949, Sentinel has provided a safe, fun, Christian summer camp experience. Daily activity options include swimming, boating, arts & crafts, teambuilding games, ropes course with zip line, rock wall, archery, hiking, large group team sports, and many other great adventures. Each evening the entire camp gathers for Vespers which is a time of worship, singing, and Bible study. On Friday evenings we gather at a special “red carpet celebration” banquet where campers dress up for a special dinner to celebrate the week.

 

SUMMER THEME

2021.jpeg

"The steadfast love of the LORD never ceases; his mercies never come to an end; they are new every morning; great is your faithfulness.” Lamentations 3:22-23

 
Step 1.

Click the “Register Online”* button, above, to access our online registration system. Here you will create an account or login, select a program, and make your deposit**.

*A printable version can be found in the Downloads box for those who wish to complete the form by hand and mail it in.

**Program deposits are nonrefundable.

REGISTRATION

Archery
Archery

Waterfront Fun
Waterfront Fun

Basketball
Basketball

Archery
Archery

1/4
Step 2.

Complete the Health Form found in the Downloads box.
This form should be brought with you the day of checkin.

Step 3.

Complete your full payment before June 1st.

Step 4.

Review the suggested packing list in preparation for your camper's time at Sentinel!

DOWNLOADS

Click to download our printable forms.

 

BROWNIES&DOWNIES BAARLE: ALLROUND HELPER (15+)


ALLROUND HELPER GEZOCHT!


Met ingang van 1 juni zijn wij op zoek naar allround helpers om ons team de ondersteunen in de weekenden en vakanties.

Wat ga je bij ons doen?
Je leert het bedrijf kennen door eerst mee te helpen in de afwas. Afhankelijk van je wensen en interesses zul je ook andere werkzaamheden gaan verrichten. Denk hierbij aan bestek poleren, de was bijhouden, gerechten mee opmaken of uitserveren aan de gasten. Ook zal je onze bijzondere medewerkers helpen bij hun horeca werkzaamheden.

Wat maakt ons blij?
- Je bent 15 jaar of ouder.
- Je hebt affiniteit met onze bijzondere medewerkers en de horeca sector.
- Je beschikt over humor en inlevingsvermogen.
- Je staat open om te leren en gaat uitdagingen niet uit de weg.
- Je bent beschikbaar in de weekenden, op feestdagen en wil graag extra uren maken tijdens vakanties.

Wie zijn wij?
Brownies&downieS Baarle VZW is de eerste vestiging van het lunchconcept die gevestigd is in België, Baarle Hertog, waar mensen werken met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en werken met een team dat bestaat uit vrijwilligers, bijzondere medewerkers en betaalde krachten.

Wat krijg je van ons?
Wij bieden je een fijne werkplek waar op een professionele, en gezellige manier wordt samengewerkt. We bieden je een studentenjob en de arbeidsvoorwaarden volgens de social profit sector PC 319.01. Het aantal uren en dagen is in overleg.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatiebrief naar: info@browniesanddowniesbaarle.be t.a.v. Kaat Laurijssen
BROWNIES&DOWNIES BAARLE: ASSISTENT BEGELEIDER (18+)


ASSISTENT BEGELEIDER GEZOCHT!


Met ingang van 1 maart zijn wij op zoek naar een assistent begeleider om ons team de ondersteunen in de weekenden en vakanties.

Wat ga je bij ons doen?
Je begeleid en ondersteunt de bijzondere medewerkers bij het uitvoeren van verschillende horeca taken.

Wat maakt ons blij?
- Je bent 18 jaar of ouder en studeert nog.
- Je hebt kennis ván en affiniteit met onze bijzondere medewerkers en de horeca sector.
- Je beschikt minimaal over een MBO niveau 4 diploma of bent nog in opleiding (voorkeur in de zorg sector).
- Je hebt humor, een flinke dosis gezond verstand en inlevingsvermogen.
- Je neemt graag initiatief.
- Je kunt het overzicht bewaken en bent communicatief sterk.
- Je bent beschikbaar in de weekenden, feestdagen en wil graag extra uren maken tijdens vakanties.

Wie zijn wij?
Brownies&downieS Baarle VZW is de eerste vestiging van het lunchconcept die gevestigd is in België, Baarle Hertog, waar mensen werken met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en werken met een team dat bestaat uit vrijwilligers, bijzondere medewerkers en betaalde krachten.

Wat krijg je van ons?
Wij bieden je een werkplek waar op een professionele, en gezellige manier wordt samengewerkt. We bieden je een studentenjob en de arbeidsvoorwaarden volgens de social profit sector PC 319.01. Aantal uren en dagen in overleg.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je ervaring (CV) en motivatiebrief naar: info@browniesanddowniesbaarle.be t.a.v. Kaat Laurijssen
BROWNIES&DOWNIES UNIVERSITEIT TWENTE: BEDRIJFSLEIDER (full-time)


Wij vragen: - Je hebt een horeca-achtergrond (bij voorkeur MBO niveau 4) - Je bent een vrolijke en enthousiaste collega met verantwoordelijkheidsgevoel - Je hebt geduld en plezier in het samenwerken met onze bijzondere medewerkers - Je bent in staat om onze recepturen en gerechten te bereiden - Je bent creatief en hebt oog voor detail - Je bent stressbestendig - Je beheerst de Engelse taal
Taken: - Je bent verantwoordelijk voor deze locatie. Je draait samen met de jongeren en mise en place en de lunch. - Je bent verantwoordelijk voor de inkoop. -Je zorgt ervoor dat de locatie netjes is en blijft, en dat er volgens alle regelgeving wordt gewerkt. Wij bieden: -Fulltime (38 uur) arbeidscontract voor de duur van zeven maanden. Bij goed functioneren mogelijkheden tot verlening of een vast contract. -De beste werktijden die je je in de horeca kunt wensen. Van maandag t/m vrijdag overdag. -Een afwisselende baan met de leukste en liefste collega’s die je kunt wensen. Arbeidsvoorwaarden conform de horeca CAO.
Wie zijn wij: Brownies&downieS Enschede wil samen met onze bijzondere medewerkers onze gasten een mooie beleving geven door het bieden van gastvrijheid, kwaliteit en service met een glimlach.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 12 juli je cv en sollicitatiebrief naar enschede@browniesanddownies.nl
BROWNIES&DOWNIES HOOFDKANTOOR: MULTIMEDIADESIGNER (full-time)


Multimediadesigner Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een echte multimedia designer. Iemand die merken bouwt. Bob de Bouwer zeg maar, alleen niet met een hamer, maar een laptop. Geen gereedschapskist, maar het Adobepakket. Jij weet hoe je onze huisstijl vertaald naar alle mogelijke kanalen. Van vrachtwagens op de A2 tot de menukaart in onze vestigingen. Mocht je denken; ja dit kan ik perfect! Misschien ben jij dan wel onze nieuwe multimedia man. Of vrouw. Wat je doet?

 • Je ontwikkelt 3 keer per jaar samen met onze culinaire specialist een nieuwe menukaart.
 • Je maakt toffe content voor onze social-media kanalen.
 • Samen met onze huisfotografen denk je na over toffe foto’s die je kunt gebruiken als multimedia designer.
 • Je zet ideeën van jezelf en collega’s om in visuele concepten.
 • Van bakfiets tot vrachtwagen en van sticker tot flyer. Je kunt eigenlijk voor alles wel een gaaf design maken.
 • Je ontwikkelt nieuwe templates voor ons portaal.
Hoe je dat doet?
 • Je schakelt zonder problemen tussen Photoshop, Illustrator en InDesign
 • Je werkt secuur en wilt het liefst dat alles op je pagina heerlijk met elkaar uitlijnt.
 • In InDesign weet je netjes en overzichtelijk te werken met text- en kleurstijlen.
 • In Photoshop weet je netjes te werken met lagen, laagmaskers en effecten.
 • Termen als ‘DPI’, ‘CMYK / RGB / PMS’, ‘margin’, ‘bleed’, ‘grid’, ‘lijnhoogte’ en ‘hiërarchie’ zijn niet onbekend voor je.
 • Een concept weet je binnen no-time uit te werken tot een veelvoud aan ideeën.
 • Je gaat niet gapen van repetitief, minder uitdagend werk. En je voelt je heerlijk uitgedaagd bij nieuwe opdrachten.
 • Je bent continu bezig om je workflow binnen ontwerpprogramma’s te verbeteren.
Een dag als multimediadesigner Na jouw eigen ochtendritueel kom je aan op het Brownies&downieS kantoor op de Noordkade in Veghel. Als je van koffie houdt (dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Thee trouwens ook.) zet je met onze piston koffiemachine een vers kopje koffie. Je klapt je laptop open en je hebt voor je zelf al een planning gemaakt voor de dag. Mocht er ooit een spoedgevalletje zijn heb je daar natuurlijk ook een gaatje voor gereserveerd. Vandaag staat design van een nieuwe bedrijfsbus op het programma. Je zorgt dat je meerdere designs presenteert zodat je samen met je team het beste ontwerp kunt kiezen. In samenwerking met een lokale drukker zorg je dat het artwork volgens de richtlijnen van de drukker aangeleverd wordt. Het is 11.00 uur. Je hebt een verzoek van een van onze vestigingen in je mailbox zitten. Die stond nog op de planning om voor de lunch af te ronden. Ze bestaan 5 jaar en hebben een leuke actie bedacht: alle broodjes kosten die dag €5,00. Ze willen graag een poster om het aan te kondigen & een social post om het online te delen. Jij zorgt dat deze actie er gelikt, in Brownies&downieS huisstijl uitziet. Je stuurt de ontwerpen door en krijgt vrij snel akkoord op het drukken. Jij zorgt dat de posters gedrukt worden en op tijd geleverd worden. Na de lunch staat een foodfotoshoot op het programma. Samen met je culinaire collega en de foodfotograaf zorg je dat de gerechten perfect tot zijn recht komen. Daarnaast zorg je ook dat de compositie zo is dat jij er als designer verschillende kanten mee uit kunt. Een mooie poster in portretstand moet lukken, maar een platte banner voor in de menukaart is ook geen probleem. Zodra alles erop staat zorg je er samen voor dat alles weer netjes opgeruimd is. Het laatste uurtje van de dag heb je vrij gehouden om nog wat mailtjes te beantwoorden. Wat wij bieden:
 • Een marktconform maandsalaris
 • 25 vakantiedagen
 • Een jong vooruitstrevend team
 • Een laptop die jouw vlugge vingers bij kan benen
Functievereisten
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring & een portfolio waar je trots op bent
 • Iemand die het Adobepakket tot in de puntjes beheerst
 • Iemand met hbo-werk en denkniveau
 • Je bent een kei in communiceren
 • Je bent 32 - 40 uur per week beschikbaar
 • Je kunt op 1 oktober starten
Reageren? Je kunt jouw sollicitatie voor 6 augustus sturen naar t.a.v. Kelly naar info@browniesanddownies.nl Graag ontvangen we daarbij je motivatiebrief, CV & portfolio

PROGRAMS

Check out our events page to learns about programs happening throughout the year.

See what others are saying about us or share your own thoughts on one of our many social media platforms.

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon

TESTIMONIALS

First-Time Camper Mom

The first time I sent my son to camp, he was excited and I was nervous!  The staff at Sentinel was great at making me feel comfortable with my choice to send my son there.  I was able to send him email notes every day, and I even called and spoke to the director to see how he was doing.  Sentinel’s Facebook page was a great resource for me to see what was going on each day and I even had a chance to see pictures all the fun things they were doing.  My son learned so many things while at camp, including some basic skills and independence. He came home with stories and songs to share all the way home in the car, and we try to stay in contact with all of his new friends.  I feel great about sending my son back to Sentinel next year, and this time we are both excited and neither one of us is nervous!

 
 

FAQs

BROWNIES&DOWNIES BAARLE: ALLROUND HELPER (15+)


ALLROUND HELPER GEZOCHT!


Met ingang van 1 juni zijn wij op zoek naar allround helpers om ons team de ondersteunen in de weekenden en vakanties.

Wat ga je bij ons doen?
Je leert het bedrijf kennen door eerst mee te helpen in de afwas. Afhankelijk van je wensen en interesses zul je ook andere werkzaamheden gaan verrichten. Denk hierbij aan bestek poleren, de was bijhouden, gerechten mee opmaken of uitserveren aan de gasten. Ook zal je onze bijzondere medewerkers helpen bij hun horeca werkzaamheden.

Wat maakt ons blij?
- Je bent 15 jaar of ouder.
- Je hebt affiniteit met onze bijzondere medewerkers en de horeca sector.
- Je beschikt over humor en inlevingsvermogen.
- Je staat open om te leren en gaat uitdagingen niet uit de weg.
- Je bent beschikbaar in de weekenden, op feestdagen en wil graag extra uren maken tijdens vakanties.

Wie zijn wij?
Brownies&downieS Baarle VZW is de eerste vestiging van het lunchconcept die gevestigd is in België, Baarle Hertog, waar mensen werken met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en werken met een team dat bestaat uit vrijwilligers, bijzondere medewerkers en betaalde krachten.

Wat krijg je van ons?
Wij bieden je een fijne werkplek waar op een professionele, en gezellige manier wordt samengewerkt. We bieden je een studentenjob en de arbeidsvoorwaarden volgens de social profit sector PC 319.01. Het aantal uren en dagen is in overleg.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatiebrief naar: info@browniesanddowniesbaarle.be t.a.v. Kaat Laurijssen
BROWNIES&DOWNIES BAARLE: ASSISTENT BEGELEIDER (18+)


ASSISTENT BEGELEIDER GEZOCHT!


Met ingang van 1 maart zijn wij op zoek naar een assistent begeleider om ons team de ondersteunen in de weekenden en vakanties.

Wat ga je bij ons doen?
Je begeleid en ondersteunt de bijzondere medewerkers bij het uitvoeren van verschillende horeca taken.

Wat maakt ons blij?
- Je bent 18 jaar of ouder en studeert nog.
- Je hebt kennis ván en affiniteit met onze bijzondere medewerkers en de horeca sector.
- Je beschikt minimaal over een MBO niveau 4 diploma of bent nog in opleiding (voorkeur in de zorg sector).
- Je hebt humor, een flinke dosis gezond verstand en inlevingsvermogen.
- Je neemt graag initiatief.
- Je kunt het overzicht bewaken en bent communicatief sterk.
- Je bent beschikbaar in de weekenden, feestdagen en wil graag extra uren maken tijdens vakanties.

Wie zijn wij?
Brownies&downieS Baarle VZW is de eerste vestiging van het lunchconcept die gevestigd is in België, Baarle Hertog, waar mensen werken met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en werken met een team dat bestaat uit vrijwilligers, bijzondere medewerkers en betaalde krachten.

Wat krijg je van ons?
Wij bieden je een werkplek waar op een professionele, en gezellige manier wordt samengewerkt. We bieden je een studentenjob en de arbeidsvoorwaarden volgens de social profit sector PC 319.01. Aantal uren en dagen in overleg.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je ervaring (CV) en motivatiebrief naar: info@browniesanddowniesbaarle.be t.a.v. Kaat Laurijssen
BROWNIES&DOWNIES UNIVERSITEIT TWENTE: BEDRIJFSLEIDER (full-time)


Wij vragen: - Je hebt een horeca-achtergrond (bij voorkeur MBO niveau 4) - Je bent een vrolijke en enthousiaste collega met verantwoordelijkheidsgevoel - Je hebt geduld en plezier in het samenwerken met onze bijzondere medewerkers - Je bent in staat om onze recepturen en gerechten te bereiden - Je bent creatief en hebt oog voor detail - Je bent stressbestendig - Je beheerst de Engelse taal
Taken: - Je bent verantwoordelijk voor deze locatie. Je draait samen met de jongeren en mise en place en de lunch. - Je bent verantwoordelijk voor de inkoop. -Je zorgt ervoor dat de locatie netjes is en blijft, en dat er volgens alle regelgeving wordt gewerkt. Wij bieden: -Fulltime (38 uur) arbeidscontract voor de duur van zeven maanden. Bij goed functioneren mogelijkheden tot verlening of een vast contract. -De beste werktijden die je je in de horeca kunt wensen. Van maandag t/m vrijdag overdag. -Een afwisselende baan met de leukste en liefste collega’s die je kunt wensen. Arbeidsvoorwaarden conform de horeca CAO.
Wie zijn wij: Brownies&downieS Enschede wil samen met onze bijzondere medewerkers onze gasten een mooie beleving geven door het bieden van gastvrijheid, kwaliteit en service met een glimlach.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 12 juli je cv en sollicitatiebrief naar enschede@browniesanddownies.nl
BROWNIES&DOWNIES HOOFDKANTOOR: MULTIMEDIADESIGNER (full-time)


Multimediadesigner Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een echte multimedia designer. Iemand die merken bouwt. Bob de Bouwer zeg maar, alleen niet met een hamer, maar een laptop. Geen gereedschapskist, maar het Adobepakket. Jij weet hoe je onze huisstijl vertaald naar alle mogelijke kanalen. Van vrachtwagens op de A2 tot de menukaart in onze vestigingen. Mocht je denken; ja dit kan ik perfect! Misschien ben jij dan wel onze nieuwe multimedia man. Of vrouw. Wat je doet?

 • Je ontwikkelt 3 keer per jaar samen met onze culinaire specialist een nieuwe menukaart.
 • Je maakt toffe content voor onze social-media kanalen.
 • Samen met onze huisfotografen denk je na over toffe foto’s die je kunt gebruiken als multimedia designer.
 • Je zet ideeën van jezelf en collega’s om in visuele concepten.
 • Van bakfiets tot vrachtwagen en van sticker tot flyer. Je kunt eigenlijk voor alles wel een gaaf design maken.
 • Je ontwikkelt nieuwe templates voor ons portaal.
Hoe je dat doet?
 • Je schakelt zonder problemen tussen Photoshop, Illustrator en InDesign
 • Je werkt secuur en wilt het liefst dat alles op je pagina heerlijk met elkaar uitlijnt.
 • In InDesign weet je netjes en overzichtelijk te werken met text- en kleurstijlen.
 • In Photoshop weet je netjes te werken met lagen, laagmaskers en effecten.
 • Termen als ‘DPI’, ‘CMYK / RGB / PMS’, ‘margin’, ‘bleed’, ‘grid’, ‘lijnhoogte’ en ‘hiërarchie’ zijn niet onbekend voor je.
 • Een concept weet je binnen no-time uit te werken tot een veelvoud aan ideeën.
 • Je gaat niet gapen van repetitief, minder uitdagend werk. En je voelt je heerlijk uitgedaagd bij nieuwe opdrachten.
 • Je bent continu bezig om je workflow binnen ontwerpprogramma’s te verbeteren.
Een dag als multimediadesigner Na jouw eigen ochtendritueel kom je aan op het Brownies&downieS kantoor op de Noordkade in Veghel. Als je van koffie houdt (dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Thee trouwens ook.) zet je met onze piston koffiemachine een vers kopje koffie. Je klapt je laptop open en je hebt voor je zelf al een planning gemaakt voor de dag. Mocht er ooit een spoedgevalletje zijn heb je daar natuurlijk ook een gaatje voor gereserveerd. Vandaag staat design van een nieuwe bedrijfsbus op het programma. Je zorgt dat je meerdere designs presenteert zodat je samen met je team het beste ontwerp kunt kiezen. In samenwerking met een lokale drukker zorg je dat het artwork volgens de richtlijnen van de drukker aangeleverd wordt. Het is 11.00 uur. Je hebt een verzoek van een van onze vestigingen in je mailbox zitten. Die stond nog op de planning om voor de lunch af te ronden. Ze bestaan 5 jaar en hebben een leuke actie bedacht: alle broodjes kosten die dag €5,00. Ze willen graag een poster om het aan te kondigen & een social post om het online te delen. Jij zorgt dat deze actie er gelikt, in Brownies&downieS huisstijl uitziet. Je stuurt de ontwerpen door en krijgt vrij snel akkoord op het drukken. Jij zorgt dat de posters gedrukt worden en op tijd geleverd worden. Na de lunch staat een foodfotoshoot op het programma. Samen met je culinaire collega en de foodfotograaf zorg je dat de gerechten perfect tot zijn recht komen. Daarnaast zorg je ook dat de compositie zo is dat jij er als designer verschillende kanten mee uit kunt. Een mooie poster in portretstand moet lukken, maar een platte banner voor in de menukaart is ook geen probleem. Zodra alles erop staat zorg je er samen voor dat alles weer netjes opgeruimd is. Het laatste uurtje van de dag heb je vrij gehouden om nog wat mailtjes te beantwoorden. Wat wij bieden:
 • Een marktconform maandsalaris
 • 25 vakantiedagen
 • Een jong vooruitstrevend team
 • Een laptop die jouw vlugge vingers bij kan benen
Functievereisten
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring & een portfolio waar je trots op bent
 • Iemand die het Adobepakket tot in de puntjes beheerst
 • Iemand met hbo-werk en denkniveau
 • Je bent een kei in communiceren
 • Je bent 32 - 40 uur per week beschikbaar
 • Je kunt op 1 oktober starten
Reageren? Je kunt jouw sollicitatie voor 6 augustus sturen naar t.a.v. Kelly naar info@browniesanddownies.nl Graag ontvangen we daarbij je motivatiebrief, CV & portfolio

PHOTO GALLERY

Archery
Archery
Basketball
Basketball
Bible Study
Bible Study
Boating
Boating
Canoeing
Canoeing
Corcls
Corcls
Council Fire
Council Fire
Field Games
Field Games
Flag Up
Flag Up
Friendships
Friendships
Giant Swing
Giant Swing
Hiking
Hiking
Nature Exploration
Nature Exploration
Raft
Raft
Rock Climbing
Rock Climbing
 
 

POLICIES

Program Registration & Cancellation Policy

To register for a camp program, a $100 nonrefundable deposit, per program, is necessary to confirm your campers spot. When you register for a program, you are responsible for full payment. Special cases are reviewed.

Full payment due April 1st so that on drop off day, we can focus 100% on your camper.

Refunds are not given after April 1st and a which point a $100 transaction fee will be assessed for program transfers, due to planning purposes.  Refunds are not given for behavior issues. 

Cancellation requests should be made in writing and sent to the main office:
29 Sentinel Lodge Road Center Tuftonboro, NH 03816

If approved, refunds will arrive within 60 days.

DSC_0415 (2).JPG

Other Links